Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Cukormentes szaloncukor
Sziasztok! Adrica vagyok! Már megint gasztroblogot böngészgetek ahelyett, hogy tanulnék... Ez az új hobbim!
Szóval, találtam egy szaloncukor receptet, ami nagyon jól hangzik, ha lesz időm a karácsony előtti egy hétben, meg is csinálom. Ha van kedvetek, próbáljátok ki ti is!
Jó lenne, ha megírnátok a véleményeteket, vagy hogy mit változtattatok rajta.
Tavaly óta foglalkoztat a gondolat, hogy a szaloncukrot (is) házilag készítsem el, s ne a bolti szörnyűségeket kelljen a lányoknak a pocakjukba pakolni.
datolya
pirított mandula vagy mogyoró
karobpor (szentjánoskenyérfa terméséből készülő kakaópótló)
Elkészítés:
A datolyákat megtöltjük a pirított mandulával vagy mogyoróval, és karobporba forgatás után csomagoljuk.
|
|
A Stevia története
A
Stevia egy Paraguay-ban és Brazilia déli részén őshonos növény, édes
ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer. A
dél-amerikai őslakosok által Khaa Jee(Édes levél)-nek nevezett növény a
köztudatba Stevia (Stevia Rebaudiana Bertoni) néven vonult be. A
paraguay-i Guarani indiánok az őserdőben gyűjtött növényt évszázadok óta
használták édesítésre, étvágycsillapításra, bőrbetegségek (dermatitis,
eczema, seborrhoea) ellen illetve vágási sebek gyógyítására, de
előszeretettel rágták a levelét pusztán édes íze miatt is.
Dr. Kovács László nyomán Garlic-Thyme
Kakukkfüves fokhagyma. Az egyik olyan termék, amit fogyasztok, amióta Magyarországon van. Ennek következtében normalizálódott pl. a vérnyomásom.
Ismerkedjünk meg ezzel a csodálatos gyógyhatású növénnyel, amit bármely
piacon bárki beszerezhet! Ennek ellenére mégsem ezeknek a piacon
beszerezhető gerezdeknek hódolok, hiszen az ember nemcsak biológiai
lény. Mint biológiai lény szívesen elfogyasztom a fokhagymát abban a
naturális formájában, ahogy az megkapható.
Vitaminok és nyomelemek legjelentőebb növényi forrásai
Forrás: Napfényes Élet Alapítvány – 1051, Budapest, Arany János u. 15. T/F: (1) 311-9999, (30) 311-9999,http://www.napfenyes.hu/
Vitamin | Forrásai |
A (retinol) | Répa, paradicsom, spenótlevél, brokkoli, sárgabarack, áfonya, cékla, sárgadinnye, csipkebogyó, zeller, petrezselyem, kelkáposzta, fokhagyma |
B1 (tiamin) | Olajos magvak, gesztenye, búzacsíra, paradicsom, uborka, répa |
B2(riboflavin) | Gabonafélék, búza, kukorica, burgonya, sörélesztő, saláta, káposzta, aszalt szilva |
B3 (niacin) | Minden nyers zöldség, karalábé, paradicsom, füge, szilva, dió |
B5 (pantoténsav) | Narancslé, búzacsíra, sörélesztő, olajos magvak |
B6 (piridoxin) | Burgonya (héjában sütve), búzacsíra, napraforgó, káposzta, vöröshagyma |
B12 (cianokobalamin) | Sörélesztő, búza, malátaméz, barnarizs, szójalecitin, tengeri algák |
BC (folsav) | Zöld levelek, sörélesztő, hántolatlan gabonák, répa, sárgabarack |
C (aszkorbinsav) | Citrusfélék, csipkebogyó, fejes káposzta, nyers petrezselyem, paradicsom |
D (kalciferol) | Zabpehely, búzacsíra, hidegen sajtolt olaj, sörélesztő |
E (tokoferol) | Olajos magvak, szójaolaj, búzacsíra, brokkoli, kelbimbó, spenót, gabonafélék |
F | Növényi olajok, olajos magvak, búzacsíra, avokádó |
H (biotin) | Dió, sörélesztő, barnarizs, mák, mogyoró, lencse, ribizke |
K | Csalán, lucerna, szójaolaj, pórsáfrány, tengeri hínár |
P | Citrusfélék, szőlő, sárgabarack, paprika, szeder, cseresznye, hajdina |
U | Csalán, nyers káposzta, káposztalé |
Nyomelem | Forrásai |
Cink (Zn) | Rozscsíra, búzakorpa, zabpehely, mandula, datolya, csalán |
Foszfor (P) | Lecitinek (szójalecitin), sörélesztő, szárított gyümölcsök |
Jód (I) | Kivi, dió, almamagház, hagyma, tengeri algák, pl. |
A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya
A tél bizonyos szempontból a gombafertőzések igazi szezonja: ha elkapni a fertőzést nem is olyan könnyű, mint a nyári mezítlábasság idején, de megszabadulni tőle annál nehezebb, hosszadalmasabb. |
![]() |
Néhány hete sorozatot írunk a Díványon a budapesti piacokról. Számomra (is) nagyon tanulságos ez az expedíció, mert olyan piacokra is eljutok, ahova amúgy nem nagyon visz az utam és sokkal jobban képbe kerülök kínálat-minőség-ár tekintetében. Nem biztos, hogy emiatt majd piacot váltok - érdeklődésmnek és rugalmasságomnak azért megvannak a távolság által szabott határai - de mindenképpen érdekes tapasztalatokat szerzek így. A héten (insider info, csak itt, csak most, csak nektek!) az egyik vizsgált piac a 12.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás