Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
|
|
Cukormentes szaloncukor
Sziasztok! Adrica vagyok! Már megint gasztroblogot böngészgetek ahelyett, hogy tanulnék... Ez az új hobbim!
Szóval, találtam egy szaloncukor receptet, ami nagyon jól hangzik, ha lesz időm a karácsony előtti egy hétben, meg is csinálom. Ha van kedvetek, próbáljátok ki ti is!
Jó lenne, ha megírnátok a véleményeteket, vagy hogy mit változtattatok rajta.
Tavaly óta foglalkoztat a gondolat, hogy a szaloncukrot (is) házilag készítsem el, s ne a bolti szörnyűségeket kelljen a lányoknak a pocakjukba pakolni.
datolya
pirított mandula vagy mogyoró
karobpor (szentjánoskenyérfa terméséből készülő kakaópótló)
Elkészítés:
A datolyákat megtöltjük a pirított mandulával vagy mogyoróval, és karobporba forgatás után csomagoljuk.
A Stevia története
A
Stevia egy Paraguay-ban és Brazilia déli részén őshonos növény, édes
ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer. A
dél-amerikai őslakosok által Khaa Jee(Édes levél)-nek nevezett növény a
köztudatba Stevia (Stevia Rebaudiana Bertoni) néven vonult be. A
paraguay-i Guarani indiánok az őserdőben gyűjtött növényt évszázadok óta
használták édesítésre, étvágycsillapításra, bőrbetegségek (dermatitis,
eczema, seborrhoea) ellen illetve vágási sebek gyógyítására, de
előszeretettel rágták a levelét pusztán édes íze miatt is.
Dr. Kovács László nyomán Garlic-Thyme
Kakukkfüves fokhagyma. Az egyik olyan termék, amit fogyasztok, amióta Magyarországon van. Ennek következtében normalizálódott pl. a vérnyomásom. Ismerkedjünk meg ezzel a csodálatos gyógyhatású növénnyel, amit bármely piacon bárki beszerezhet! Ennek ellenére mégsem ezeknek a piacon beszerezhető gerezdeknek hódolok, hiszen az ember nemcsak biológiai lény. Mint biológiai lény szívesen elfogyasztom a fokhagymát abban a naturális formájában, ahogy az megkapható.
Vitaminok és nyomelemek legjelentőebb növényi forrásai
Forrás: Napfényes Élet Alapítvány – 1051, Budapest, Arany János u. 15. T/F: (1) 311-9999, (30) 311-9999,http://www.napfenyes.hu/
Vitamin | Forrásai |
A (retinol) | Répa, paradicsom, spenótlevél, brokkoli, sárgabarack, áfonya, cékla, sárgadinnye, csipkebogyó, zeller, petrezselyem, kelkáposzta, fokhagyma |
B1 (tiamin) | Olajos magvak, gesztenye, búzacsíra, paradicsom, uborka, répa |
B2(riboflavin) | Gabonafélék, búza, kukorica, burgonya, sörélesztő, saláta, káposzta, aszalt szilva |
B3 (niacin) | Minden nyers zöldség, karalábé, paradicsom, füge, szilva, dió |
B5 (pantoténsav) | Narancslé, búzacsíra, sörélesztő, olajos magvak |
B6 (piridoxin) | Burgonya (héjában sütve), búzacsíra, napraforgó, káposzta, vöröshagyma |
B12 (cianokobalamin) | Sörélesztő, búza, malátaméz, barnarizs, szójalecitin, tengeri algák |
BC (folsav) | Zöld levelek, sörélesztő, hántolatlan gabonák, répa, sárgabarack |
C (aszkorbinsav) | Citrusfélék, csipkebogyó, fejes káposzta, nyers petrezselyem, paradicsom |
D (kalciferol) | Zabpehely, búzacsíra, hidegen sajtolt olaj, sörélesztő |
E (tokoferol) | Olajos magvak, szójaolaj, búzacsíra, brokkoli, kelbimbó, spenót, gabonafélék |
F | Növényi olajok, olajos magvak, búzacsíra, avokádó |
H (biotin) | Dió, sörélesztő, barnarizs, mák, mogyoró, lencse, ribizke |
K | Csalán, lucerna, szójaolaj, pórsáfrány, tengeri hínár |
P | Citrusfélék, szőlő, sárgabarack, paprika, szeder, cseresznye, hajdina |
U | Csalán, nyers káposzta, káposztalé |
Nyomelem | Forrásai |
Cink (Zn) | Rozscsíra, búzakorpa, zabpehely, mandula, datolya, csalán |
Foszfor (P) | Lecitinek (szójalecitin), sörélesztő, szárított gyümölcsök |
Jód (I) | Kivi, dió, almamagház, hagyma, tengeri algák, pl. |
A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya
A tél bizonyos szempontból a gombafertőzések igazi szezonja: ha elkapni a fertőzést nem is olyan könnyű, mint a nyári mezítlábasság idején, de megszabadulni tőle annál nehezebb, hosszadalmasabb. |
Ilyenkor minden a kórokozóknak kedvez: tetőtől talpig zárt, vastag ruházatba vagyunk öltözve, amely alatt könnyen megizzadunk, magasan zárt cipőt, bakancsot, netán műanyag hótaposó csizmát hordunk. Az immunrendszerünk ebben az időszakban a legrosszabb, ráadásul a táplálkozásunk általában mindennek mondható, csak egészségesnek nem, a szokásosnál jóval több szénhidrát, édesség, zsíros, fűszeres étel fogyasztásával. |
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás