Biokert Blog: 2010. december

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség hírei - 2010. december

 Boldog új évet kívánok mindenkinek!

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Could you write about Physics so I can pass Sceicne class?
Devolution? Perhaps. But I think it is also a matter of chicoe. There are so many good blogs that one tends to click, read, and move on, and on, and on.
 

Cukormentes szaloncukor

Sziasztok! Adrica vagyok! Már megint gasztroblogot böngészgetek ahelyett, hogy tanulnék... Ez az új hobbim!

Szóval, találtam egy szaloncukor receptet, ami nagyon jól hangzik, ha lesz időm a karácsony előtti egy hétben, meg is csinálom. Ha van kedvetek, próbáljátok ki ti is!

Jó lenne, ha megírnátok a véleményeteket, vagy hogy mit változtattatok rajta.

Tavaly óta foglalkoztat a gondolat, hogy a szaloncukrot (is) házilag készítsem el, s ne a bolti szörnyűségeket kelljen a lányoknak a pocakjukba pakolni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Örülök hogy jó lett. Az idén nálunk nem készített senki. Kár.

Tovább 

 Bio szaloncukor

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

datolya
pirított mandula vagy mogyoró
karobpor (szentjánoskenyérfa terméséből készülő kakaópótló)
Elkészítés:
A datolyákat megtöltjük a pirított mandulával vagy mogyoróval, és karobporba forgatás után csomagoljuk.

 Téli madáretetés

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Wow! Great to find a post kncoking my socks off!

 Stevia, az egészséges édesítő

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 A Stevia története 
 
KépA Stevia egy Paraguay-ban és Brazilia déli részén őshonos növény, édes ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer. A dél-amerikai őslakosok által Khaa Jee(Édes levél)-nek nevezett növény a köztudatba Stevia (Stevia Rebaudiana Bertoni) néven vonult be. A paraguay-i Guarani indiánok az őserdőben gyűjtött növényt évszázadok óta használták édesítésre, étvágycsillapításra, bőrbetegségek (dermatitis, eczema, seborrhoea) ellen illetve vágási sebek gyógyítására, de előszeretettel rágták a levelét pusztán édes íze miatt is.

Tovább 

 Csipke, csipkebogyó

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

So universal doesn't suroppt it's soldiers?????? The discount for military is the only way that most of the military families can go to such things. Contrary to popular belief we do not make that much money. Thank goodness for Disney who still suroppts our troops and their families!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A gyönyörű piros csipkebogyót saját kezűleg minden évben szedjük. Télen kiváló tea készül belőle, amit szivesen fogyasztunk. Lehet úgy is felhasználni, hogy apróbb darabokra vágni és mézes - vizes oldatban áztani, a levét fogyasztani. Nagyon jó téli C vitamin forrás!

 A csodás fokhagyma

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Dr. Kovács László nyomán Garlic-Thyme

Kakukkfüves fokhagyma. Az egyik olyan termék, amit fogyasztok, amióta Magyarországon van. Ennek következtében normalizálódott pl. a vérnyomásom. Ismerkedjünk meg ezzel a csodálatos gyógyhatású növénnyel, amit bármely piacon bárki beszerezhet! Ennek ellenére mégsem ezeknek a piacon beszerezhető gerezdeknek hódolok, hiszen az ember nemcsak biológiai lény. Mint biológiai lény szívesen elfogyasztom a fokhagymát abban a naturális formájában, ahogy az megkapható.

Tovább 

 Vitaminok és nyomelemek

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Vitaminok és nyomelemek legjelentőebb növényi forrásai

 

Forrás: Napfényes Élet Alapítvány – 1051, Budapest, Arany János u. 15. T/F: (1) 311-9999, (30) 311-9999,http://www.napfenyes.hu/


Vitamin Forrásai
A (retinol) Répa, paradicsom, spenótlevél, brokkoli, sárgabarack, áfonya, cékla, sárgadinnye, csipkebogyó, zeller, petrezselyem, kelkáposzta, fokhagyma
B1 (tiamin) Olajos magvak, gesztenye, búzacsíra, paradicsom, uborka, répa
B2(riboflavin) Gabonafélék, búza, kukorica, burgonya, sörélesztő, saláta, káposzta, aszalt szilva
B3 (niacin) Minden nyers zöldség, karalábé, paradicsom, füge, szilva, dió
B5 (pantoténsav) Narancslé, búzacsíra, sörélesztő, olajos magvak
B6 (piridoxin) Burgonya (héjában sütve), búzacsíra, napraforgó, káposzta, vöröshagyma
B12 (cianokobalamin) Sörélesztő, búza, malátaméz, barnarizs, szójalecitin, tengeri algák
BC (folsav) Zöld levelek, sörélesztő, hántolatlan gabonák, répa, sárgabarack
C (aszkorbinsav) Citrusfélék, csipkebogyó, fejes káposzta, nyers petrezselyem, paradicsom
D (kalciferol) Zabpehely, búzacsíra, hidegen sajtolt olaj, sörélesztő
E (tokoferol) Olajos magvak, szójaolaj, búzacsíra, brokkoli, kelbimbó, spenót, gabonafélék
F Növényi olajok, olajos magvak, búzacsíra, avokádó
H (biotin) Dió, sörélesztő, barnarizs, mák, mogyoró, lencse, ribizke
K Csalán, lucerna, szójaolaj, pórsáfrány, tengeri hínár
P Citrusfélék, szőlő, sárgabarack, paprika, szeder, cseresznye, hajdina
U Csalán, nyers káposzta, káposztalé
Nyomelem Forrásai
Cink (Zn) Rozscsíra, búzakorpa, zabpehely, mandula, datolya, csalán
Foszfor (P) Lecitinek (szójalecitin), sörélesztő, szárított gyümölcsök
Jód (I) Kivi, dió, almamagház, hagyma, tengeri algák, pl.

Tovább 

 Természetes táplálkozás

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya



  1. Támogassuk a szervezet hajnaltól délig tartó tisztulási periódusát bőséges folyadékbevitellel, illetve gyümölcsök fogyasztásával! Ebben az időszakban lehetőleg gyümölcsön kívül más ételféleséget ne fogyasszunk!
  2. Egyszerre egyféle gyümölcsöt fogyasszunk, két gyömülcsétkezés között tartsunk legalább fél-, de inkább egy óra szünetet!
  3. Napi kb. 2 liter folyadék fogyasztása javasolt, kb.

Tovább 

 Télen is gomba nélkül, egészségesen

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A tél bizonyos szempontból a gombafertőzések igazi szezonja: ha elkapni a fertőzést nem is olyan könnyű, mint a nyári mezítlábasság idején, de megszabadulni tőle annál nehezebb, hosszadalmasabb.

Ilyenkor minden a kórokozóknak kedvez: tetőtől talpig zárt, vastag ruházatba vagyunk öltözve, amely alatt könnyen megizzadunk, magasan zárt cipőt, bakancsot, netán műanyag hótaposó csizmát hordunk. Az immunrendszerünk ebben az időszakban a legrosszabb, ráadásul a táplálkozásunk általában mindennek mondható, csak egészségesnek nem, a szokásosnál jóval több szénhidrát, édesség, zsíros, fűszeres étel fogyasztásával.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu