Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vitaminok és nyomelemek legjelentőebb növényi forrásai
Forrás: Napfényes Élet Alapítvány – 1051, Budapest, Arany János u. 15. T/F: (1) 311-9999, (30) 311-9999,http://www.napfenyes.hu/
Vitamin | Forrásai |
A (retinol) | Répa, paradicsom, spenótlevél, brokkoli, sárgabarack, áfonya, cékla, sárgadinnye, csipkebogyó, zeller, petrezselyem, kelkáposzta, fokhagyma |
B1 (tiamin) | Olajos magvak, gesztenye, búzacsíra, paradicsom, uborka, répa |
B2 (riboflavin) | Gabonafélék, búza, kukorica, burgonya, sörélesztő, saláta, káposzta, aszalt szilva |
B3 (niacin) | Minden nyers zöldség, karalábé, paradicsom, füge, szilva, dió |
B5 (pantoténsav) | Narancslé, búzacsíra, sörélesztő, olajos magvak |
B6 (piridoxin) | Burgonya (héjában sütve), búzacsíra, napraforgó, káposzta, vöröshagyma |
B12 (cianokobalamin) | Sörélesztő, búza, malátaméz, barnarizs, szójalecitin, tengeri algák |
BC (folsav) | Zöld levelek, sörélesztő, hántolatlan gabonák, répa, sárgabarack |
C (aszkorbinsav) | Citrusfélék, csipkebogyó, fejes káposzta, nyers petrezselyem, paradicsom |
D (kalciferol) | Zabpehely, búzacsíra, hidegen sajtolt olaj, sörélesztő |
E (tokoferol) | Olajos magvak, szójaolaj, búzacsíra, brokkoli, kelbimbó, spenót, gabonafélék |
F | Növényi olajok, olajos magvak, búzacsíra, avokádó |
H (biotin) | Dió, sörélesztő, barnarizs, mák, mogyoró, lencse, ribizke |
K | Csalán, lucerna, szójaolaj, pórsáfrány, tengeri hínár |
P | Citrusfélék, szőlő, sárgabarack, paprika, szeder, cseresznye, hajdina |
U | Csalán, nyers káposzta, káposztalé |
Nyomelem | Forrásai |
Cink (Zn) | Rozscsíra, búzakorpa, zabpehely, mandula, datolya, csalán |
Foszfor (P) | Lecitinek (szójalecitin), sörélesztő, szárított gyümölcsök |
Jód (I) | Kivi, dió, almamagház, hagyma, tengeri algák, pl. agar-agar |
Kálcium (Ca) | Búza, szezámmag, csalán, káposzta, petrezselyem, narancs, mandarin, hagyma, mák, szójabab, amerikai mogyoró, dió, napraforgó |
Kálium (K) | Rozs, citrusfélék, paradicsom, vízi torma, menta, napraforgó, banán, burgonya |
Króm (Cr) | Hántolatlan gabonafélék, zöldab, fejes saláta, káposztafélék |
Magnézium (Mg) | Zab, csalán, füge, citrusfélék, kukorica, olajos magvak, alma |
Mangán (Mn) | Zöld levelek, borsó, répa, diófélék, gabonafélék |
Nátrium (Na) | Árpa, cékla, sárgarépa, articsóka |
Réz (Cu) | Csalán, szárazbab, borsó, búza, szilva |
Szelén (Se) | Lilahagyma, spárga, búzacsíra, búzakorpa, paradicsom, brokkoli |
Vas (Fe) | Erdei szamóca, mák, csalán, őszibarack, dió, bab, spárga, zabpehely |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Természetes táplálkozás