Biokert: Egészséges szaloncukor házilag - cukor nélkül

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 357 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 357 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 357 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 357 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Cukormentes szaloncukor

Sziasztok! Adrica vagyok! Már megint gasztroblogot böngészgetek ahelyett, hogy tanulnék... Ez az új hobbim!

Szóval, találtam egy szaloncukor receptet, ami nagyon jól hangzik, ha lesz időm a karácsony előtti egy hétben, meg is csinálom. Ha van kedvetek, próbáljátok ki ti is!

Jó lenne, ha megírnátok a véleményeteket, vagy hogy mit változtattatok rajta.

Tavaly óta foglalkoztat a gondolat, hogy a szaloncukrot (is) házilag készítsem el, s ne a bolti szörnyűségeket kelljen a lányoknak a pocakjukba pakolni. Esznek így is elég vackot.

Az Eszter születése utáni első két évben nagyon jó alternatíva volt a kölesgolyó, szépen kilakoltattam a csinos papírból a bolti szaloncukrokat és a helyükre becsomagoltam a natúr köleseket, mi is szerettük, Eszter is örült neki. De ahogy múlik az idő és változnak körülöttünk a dolgok, nekünk is idomulnunk kell, azt hiszem, ma már komoly balhé lenne abból, ha kölest találnának a fára akasztva (A zacskóból nagyon is kedvelik, csak ne akarjam "átverni" Őket) Szerencsére, már elég sok variáció receptjéhez hozzájuthatunk az internet segítségével. Így esett az én választásom az alábbi, sok oldalon is megtalálható receptre:

Reform cukormentes szaloncukor (kókuszos-mandulás)

Hozzávalók:

  • 50 dkg mazsola
  • 20 dkg őrölt mandula ( eredetileg mogyoró, de arra nekem allergiám van :S )
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 bio citrom reszelt héja ( csak a sárga rész )
  • csipet őrölt fahéj
  • 5 dkg méz (háát, én ezt teljesen kihagytam, szerintem így is összeállt és elég édes is volt)

A mazsolát forró vízzel leöntöttem és kb. 5 percig állni hagytam. Közben kimértem a mandulát, a kókuszreszeléket, lereszeltem a citrom héját, fűszereztem a fahéjjal, majd leöntöttem a mazsoláról a vizet és mindent a fémkéses robotgépbe dobtam és összedolgoztam.

Szerintem így is összeáll a massza, de segíthetsz rajta pici vízzel vagy akár mézzel is. Evőkanállal adagoltam a vizes tenyerembe a darálékot és szaloncukor szerűre formáztam. Kész, mehet a szép, színes papírba, de ha szeretnél rá bevonatot, az is megoldható.

15 dkg pálmazsírt (de lehetett volna biomargarint is) felolvasztottam és összekevertem 5 dkg karobporral és néhány csepp steviával. Kicsit vártam, hogy ne legyen se túl forró, se túl híg a máz és ebbe mártogattam a szaloncukrokat. Hűtőben hagytam megdermedni és egyesével becsomagoltam őket.

Nekem is, a gyerekeknek is nagyon ízlett, tökéletesen megállja a helyét az igazi szaloncukor helyett / mellett

Lehet, hogy a fele adag is elég lesz elsőre, én is csak annyit mertem bevállalni, és így is lett vagy 30 szaloncukrunk!

És természetesen működik a recept "rendes" olvasztott csokival is, ha valaki abba kívánja mártogatni a "cukorkákat".

Ja és hogy honnan van: veganoskaracsony.blogspot.com

Szép napot!
Adrica

Cukormentes szaloncukor (rumos-diós)


HollandOrsitól is kaptunk egy kiváló cukormentes szaloncukor receptet:

Ma találtam egy másik szaloncukor-receptet, amit rögtön ki is próbáltam, és jelentem: cukormentes, és nagyon finom!

Íme a recept:

  • 50 dkg dió megpirítva, és finomra őrölve
  • 2 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál rum
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 narancs leve
  • 1 citrom leve
  • 5 ek cukor és tartósítószer mentes házi barack lekvár
  • Bevonáshoz 150g 80% kakaó tartalmú csokoládé.

    Elkészítése: A  diót megpirítom, finomra őrölöm. Összegyúrom a  hozzávalókat.
    Kis golyókat formázok kicsit meglapítom őket, hogy legyen talpuk és papírral bélelt nagy tepsibe teszem megközelítőleg 5 mm távolságra egymástól.
    15 dkg csokit összetörök, és összekeverek 5 evőkanál olajjal és 1 kiskanál vajjal, és felolvasztom. Mikor kész akkor jól megkeverem, és ellenőrzöm, hogy annyira sűrű-e amennyire akarom- minél sűrűbb annál vastagabb a csoki bevonat. A csokit teáskanállal a diógolyókra öntöm - így a teteje szép lesz és fényes-hidegre teszem, és ha megkötött a csoki rajtuk akkor a talpukat egyenként csokiba mártom. Megvárom míg megköt ha van hibás akkor meleg késsel javítok a csoki bevonaton. A talpának nem kell feltétlenül csokisnak lennie és tökéletesnek, mert a gömbölyű fele az úgyis szép.

    Amit én másképp csináltam: eleve fél adagot készítettem; nem tettem bele alkoholt, a cukor helyett mézet tettem bele a baracklekvár helyett pedig narancslekvárt. A csokiba nem kevertem semmit, csak felolvasztottam.
    Nagggyon finom lett!!! A férjem szerint sokkal finomabb, mint az előző ;-)

    A receptet Goumand Lizard blogján találtam:
    http://melindagl.blogspot.com/2008/01/az-utols-szaloncukor-szezonban-de-els.html
5


http://antalvali.com/egeszseges_szaloncukor_hazilag_cukor_nelkul

Címkék: bio szaloncukor

Kapcsolódó hírek:

  Bio szaloncukor

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Örülök hogy jó lett. Az idén nálunk nem készített senki. Kár.

Válasz

Király Monika üzente 13 éve

A szaloncukrokat elkészítettem, szerintünk a mazsolás-mandulás-kókuszos volt a nyerő, olyannyira, hogy mire odajutottam, hogy becsomagolom őket, benéztem a hűtőbe, s a két tepsiben alig-alig maradt valami. Ez önmagáért beszél !!!Valóban nem kell hozzá cukor, így is mézédes. Érdemes eltenni a szaloncukor papírokat, és már jövőre abba lehet csomagolni a fínomságokat.

Válasz

Király Monika üzente 13 éve

Köszönöm szépen a szaloncukor recepteket, ki fogom próbálni.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu