Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() Tekintse meg a nagy képet |
||
|
||
A Nyírfacukor ugyanúgy néz ki és ugyanúgy használható, mint a
hagyományos kristálycukor, ugyanakkor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát
tartalmaz.
|
A Stevia története
A Stevia egy Paraguayban és Brazília déli részén őshonos növény,
édes ízéért felelős hatóanyaga a ma ismert legerősebb édesítőszer. A
dél-amerikai őslakosok által Khaa Jee-nek (Édes levél) nevezett növény a
köztudatba Stevia (Stevia rebaudiana bertoni) néven vonult be. A
paraguay-i Guarani indiánok az őserdőben gyűjtött növényt évszázadok óta
használták édesítésre, étvágycsillapításra, bőrbetegségek (dermatitis,
eczema, seborrhoea) ellen és vágási sebek gyógyítására is, mert gyorsan
hat, különösebb forradási heg nélkül, de előszeretettel rágták a levelét
pusztán édes íze miatt is.
|
|
Hamarosan eljön el a madáretetés szezonja – a Pilisben és a Zsámbéki-medencében is. Mivel és hogyan etessük kertünk madarait? Milyen madáretetőt érdemes csinálni? A Varkapu.info összeállításában mindezt megtudhatják, és versenyt is hirdetünk: Kié lesz a legszebb madáretető a térségben?
Lassan ugyan, de visszafordíthatatlanul közeledik a tél. Hamarosan vége az októberi napoknak is és beköszönt a november, mely gyakran hoz kellemetlen, zord időjárást magával.
A vénasszonyok nyara a kertész számára csodás időszak. Nincs már nyomasztó hőség, kellemes melegben készülhet fel arra, hogy egész éves munkája gyümölcsét ne csak egye, hanem a téli szűkösebb hónapokra változatos módszerekkel eltárolja.
Ha nincs pincénk, vagy túl kevés a hely, zöldségeink téli tárolásához egyszerűen, olcsón, magunk is készíthetünk vermet. A kert egy védett részén ássunk ki egy 30cm mély gödröt. Hossza a termés mennyiségétől függően akár 1,5méter is lehet.
12 éve | Fati Ma | 0 hozzászólás
A kínai pecsétviaszgombát (latinul Ganoderma lucidum, japánul reishi) őshazájában csodaszerként, életelixírként tartják számon. A japán és kínai császárok fogyasztották, ritkasága miatt még csatákat is vívtak érte. A Ganoderma lucidum gyógyító hatását több tudományos tény is alátámasztja. Európában egyedül Magyarországon termesztik ökológiai gazdálkodásban a Ganoderma lucidum gyógygombát. Gyöngyösi Sándor biogomba termelő két évig kísérletezett azzal, hogyan lehetne a kínai pecsétviaszgombát biogazdálkodásban termeszteni.
Ha valaki idén még egy hagymát sem dugott le a földbe, még akkor is csinálhat kertet. A profik meg persze másodvetést.
A másodvetés klasszikus ideje június vége, de tekintve a folyamatosan változó és melegedő időjárást, sajnos nem hiszem, hogy működnének azok az ökölszabályok, amik pár évtizede, nem is szólva a pár évszázaddal ezelőttiekről. Én például idén, adminisztratív okok miatt, kb. 3 héttel később kezdtem a kertet. Ezért van az, hogy még csak zöldellnek a paradicsomok és a paprikák, míg tavaly ilyenkor már szüreteltem.
ALMA
Hetente egy doboz, telis-tele ízes és egészséges zöldséggel, gyümölccsel, anélkül, hogy saját földünk lenne, vagy órákig keresgélnénk a piacon. A városi ember álmát váltják valóra a közösségi gazdaságok. Ha pedig kedvet érzünk hozzá, hogy belekóstoljunk a gazdálkodásba, arra is van mód.
Görgős
bevásárlótáskák kanyarodnak be egymás után a budapesti Pozsonyi út
egyik házának alagsora felé. A háziasszonyok és férjeik a heti
„szatyorért” igyekeznek minden csütörtökön, amelyben kistermelőktől
vásárolt répa, cékla, hagyma lapul.
12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Valamikor, hajdanán - állítólag - voltak olyan csapadékos nyarak, amikor
a kiskertekben alig kellett öntözni. Jó régen lehetett, mert én egyre
sem emlékszem, amióta kertművészetre adtam a fejem, birodalmamban a kapa
mellett az öntözőkanna a legtöbbet használt célszerszám.
A paprika a nagy vízigényű növények táborába tartozik (Fotó: a szerző)
Sokat segít, ha ez már ősszel és tavasszal is az agyunkban motoszkál, s komposzttal, szerves trágyával javítjuk a talaj vízmegkötő képességét.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás