Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kovászolásról, kezdőknek, és haladóknak...
Az idei nyár, kedvező időjárása, valamint Barátaim, Rokonaim adakozó kedve, és nem utolsó sorban, saját kiskertem bőséges termése arra ösztönzött, hogy ne hagyjak semmit kárba veszni. A frissen készült kovászolt finomságok minden alkalommal különleges kulináris élménnyel lepték meg barátaimat, családomat.
9 éve | Gulyás Zoltán | 0 hozzászólás
"A tudomány mai ismeretei szerint csupán egyetlenegy embercsoport mentes a ráktól. Ez a kis közösség a hunza törzs Kasmír északnyugati hegyvidékén, s tagjai híresen hosszú életűek. Nem sújtják őket az úgynevezett civilizációs ártalmak: szívbetegségek, vérnyomás problémák, daganatos megbetegedések. A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is nemzőképesek. Titkuk bizonyítottan a táplálkozási szokásaikban keresendő. ... A hunzák földjén, ahol a pénz fogalmát nem ismerték, egy ember gazdagságát a birtokában lévő sárgabarackfák számán mérték le.
|
|
Mindez olyan arányban és mennyiségben, hogy egymás hatásait felerősítik, így visszaáll a szervezet megbomlott harmóniája és segít megtartani annak egészséges egyensúlyát - szól az Aloe-fáma.
10 éve | Gulyás Zoltán | 0 hozzászólás
Számos gyógyhatása van a szalonnának
Amikor a legújabb kutatások kiderítették a hagyományos zsírokat helyettesíteni kívánó új típusú élelmiszereknek negatív hatásuk van, a szakemberek figyelme a színezéket, tartósítószert és E-számokat sem tartalmazó szalonna felé fordult.
Kiderült, hogy a szalonna erősíti az immunrendszert, nem hiába, hogy nagyszüleink, dédszüleink erősek és egészségesek voltak a sok szalonnafogyasztástól. Ez annak köszönhető, hogy a szalonna az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét.
A Ganodermát a keleti orvoslásban már kb. 4000 éve használják. A japán orvostudomány megerősítette a pozitív hatásait és hivatalosan elfogadott szer lett számtalan betegség esetében.
http://www.egeszsegeskave.dxneurope.eu/termekek
A Ganoderma segít a méreganyagok eltávolításában, azért, hogy testünk a saját természetes immunrendszerével hatásosan tudjon gyógyítani.
A vért megtisztítja, a méreganyagokat eltávolítja, ösztönzi a vesét, megvédi a májat, megerősíti a szívet és megtisztítja a vastagbelet.
A lenti cikkben közölt adatok a szőlőmag örleményre vonatkoznak. Én azonban a házilag is könnyen felhasználható szőlőkompót magját ismerem és fogyasztom. A magokat a kompót elfogyasztásakor félrerakom és naponta pár darabot a fogaimmal szétrágva alkalmazom, mint táplálékkiegészítőt. Mások szerint így nem olyan hatásos mint az örlemény, azonban természetesebb...
Szentgyörgyi Albert neve mindenkinek ismerősen cseng, ha a C-vitaminra gondolunk, de valójában mi is volt az első felfedezése tisztelt honfitársunknak?
Először Nobel-díjas tudósunk, Dr.
Az ember évezredeken keresztül túlnyomóan nyers ételeket fogyasztott. A főzés és sütés megzavarta ezt a folyamatot és ópiumként hatott a hőkezelés. Ma már tudjuk, hogy a főzéssel sok vitamint, enzimet és vitális anyagot semmisítünk meg. Az élő étel és a mozgás egészségesebbé teszi a szervezetet. Bebízonyították, hogy a főtt ételre a szervezet immunválasszal reagál- különösen az iparilag feldolgozott élelmiszerekre.
DE HA A FŐTT ÉTELHEZ 50 % NYERS ÉTELT ADUNK, AKKOR EZ NEM KÖVETKEZIK BE!
10 éve | Gulyás Zoltán | 2 hozzászólás
Lúgosító, klorofill tartalmú zöld por házilag, a természet ingyen “patikájából”
Bizony rengeteg ember vásárol patikákban, gyógynövény boltokban, herbáriákban lúgosító kapszulákat, zöld porokat, tablettákat, amik nem kis összegbe kerülnek. Ráadásul többségük a feldolgozás során egyéb adalékanyagokat kap.
Miért is ne állíthatnánk elő saját zöld porunkat házilag, ráadásul ingyen. Ugyan kell hozzá egy kis munka, de csak egy icipici.
Most nyáron nagyon sok friss zöld növény, gyomnövény terem, ezért most a frisset részesítsük előnyben: sóskát, spenótot, parlagfüvet, gyermekláncfű levelet, sárgarépa levelet, csalánt, kövér porcsint … stb. Ezek a zöldek kiváló klorofill források, remek lúgosítók.
Az elmult év több slágere közül kiememelkedik egy még sosem probált eljárás: mindenféle adalék nélkül készített natur gyümölcs, zöldség üvegben történő tartósítása télire!
Például. szőlő, őszibarack, szílva, körte, paradicsom...
Mivel még január van, még nem bontottam fel mindenféle télire elrakott "üvegkonzervet", mert még friss gyümölcs is akad bőven, de a felhasználtak megfeleltek az elvárásomnak. Sokszor gondoltam már arra, hogy miért nem lehet gyümölcsöt víz, cukor hozzáadása nélkül naturan elrakni télire üvegben...Na most ez is megtörtént.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás