Biokert: Sárvári krumpli

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 


Magyar áttörés a burgonyakutatásban.

 

"40 év munkájával nemesítette ki korunk legjobb minőségű burgonyáját, ami küllemével, zamatával, kiváló sütési-főzési tulajdonságaival, egészségességével, bőtermőségével, kiváló tárolhatóságával tűnik ki. Betegségekkel szembeni ellenálló képessége egyedüli módon teszi alkalmassá biotermesztésre."

 

 

 

Sárpo Míra burgonya

A Sárvári család immár harmadik generáció óta ad burgonyakutatókat az országnak és Európának. Ők voltak a híres keszthelyi fajták (pl. Magyar Rózsa) kinemesítői is. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és átütő eredményeket értek el Sárváriék ez alatt. A család 40 év munkájával nemesítette ki korunk legjobb minőségű burgonyáját, ami küllemével, zamatával, kiváló sütési-főzési tulajdonságaival, egészségességével, bőtermőségével, kiváló tárolhatóságával tűnik ki. Betegségekkel szembeni ellenálló képessége egyedüli módon teszi alkalmassá biotermesztésre. Döbbenetes módon, hektáranként 170 ezer Forinttal kevesebb költség mellett, majdnem kétszeres termésátlagot lehet vele elérni akár biotermesztésben is.

A Sárpo (Sárvári potatoes) Míra magyarországi bevezetése adminisztrációs okokból 10 évvel később kezdődött, mint a nyugat-európai, ezért a fajtáról több idegen nyelvű írás található a világhálón, mint magyar.

Mik a legfontosabb tulajdonságai:

A burgonyavész (fitophtora) és a levéltetű által terjesztett vírusok egyáltalán nem támadják meg, így sosem rothad, sosem hal el a lombja, mindig egyformán bőséges a termése. Ha tetves is lesz, akkor sem kell permetezni, mert nem tudják a tetvek károsítani. Egyedüli ellensége a burgonyabogár, de kemény lombját az is kevésbé kedveli, mint az ízletes levelű holland fajtákét.

Tárolhatósága egyedülálló a világon: nem szürkül, nem rothad, és áprilisban kezd csak csírázni.

A húsa világos törtfehér, a héja rózsaszín, a zamata kiváló, közepesen lisztes, mégsem fő szét, így szilvás gombócba, salátába, sütve, főve és pogácsába egyaránt jól elkészíthető.

 

 

 

További információt kaphat, aki megtekinti az alábbi negyedórás riportot Dr Sárvári István kutatóval, a Míra fajta nemesítőjével.

Kérdéseivel forduljon Mező Tamáshoz: 20/438-54-77

A Sárpo Míra május végéig vethető, és augusztustól szedhető, de jól tűri, ha a földben hagyják, és csak ősszel szedik ki. Fagytól nem árt óvni.

http://docler.hu/video/15192

Koós László 2009.05.11.11:45

 

Címkék: betegség ellenálló bió magyar rózsaszín

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu