Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Megjelent a gyűrüs tuskógomba az elszáradt diófám( 73 éves volt) tővében. A gombákon fűrészpor látható...
Méreganyagai lebomlanak 25 perces hőhatás után. Nem ok nélkül lehet ezt a gombát árusítani is! Nem csak pörköltnek, vagy levesnek kiváló, de rántva is. Ehhez persze elő kell készíteni... Érdekes módon mindenhol csak a friss, fiatal termőtesteket favorizálják, félve ettől a gombától... Pedig 20-25 perces sós vizes előfőzés, és lecsöpögtetés, szikkasztás után, a viszonylag nagyobb (6-10cm-es) idősebb kalapok is prímán panírozhatók, majd pedig kiránthatók-olvasom egy kertész hozzászólását.
Én maradok a fiatalabb példányoknál, az idősebbek más ehető gombák esetében sem javasoltak fogyasztani...
Érdekességként megemlíteném, hogy a kertemben szintén nemrég megjelent laskagombát(több éve beoltott tuskókon) a csigák megzabálják, úgy szeretik. Viszont a gyűrüs tuskógombán alig-alig lehet látni rágás nyomokat. A nyersen mérgező gombákért ezek szerint ők sem rajonganak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!