Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az idei évben is bőven terem a sárgabarackfa. Ezért nem lett nagy a gyömölcse sem. Az íze teljes érésben az igazi. Befött készítéséhez 3/4 éretten szedjük.
A gyümölcsök fogyasztásával ne fukarkodjunk, mert rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, és ebben a melegben ezekre nagy szüksége van a szervezetnek.
A régi öregek nem önmagában, hanem kenyérrel fogyasztották ezt a gyümölcsöt is. Így kevésbé árt meg az erre a gyümölcsre érzékeny egyéneknek. Nem beszélve arról, hogy teljesebb táplálékhoz jutunk ez által.
Szóval kipróbálhatjuk..
FAGYASZTÁS!
Télire lefagyaszthatjuk a fölösleges gyümölcsöt, hiszen a fák roskadásig vannak inycsiklandozó gyömölcsökkel. Egyértelmű, hogy ezt a mennyiséget érési időben elfogyasztani nem lehet. Adhatunk belőle rokonoknak, ismerősöknek, barátoknak...el is adhatunk belőle, ha van rá módunk. Azonban gondoljunk a télre is. Ha megtermeltük ezeket permetezés nélküli nagyon ízletes, egészséges gyümölcsöket, akkor ne csak a rövid érési időben együnk ebből, hanem egész évben élvezzük...
Ennek a tartósításnak az egyik legpraktikusabb és egyszerű formája a fagyasztás.
Az érett gyümölcsöt megmossuk, majd kiteritjük, hogy a víz leperegjen róla. Szárítás után a gyümülcsöket kétfelé szedjük, kimagozzuk, megcukrozzuk, ízlés szerint. Majd "nejlon" zacskóba rakjuk, éspedig annyi mennyiséget, amennyit egyszerre fel tudunk használni. Úgy töltsük meg a zacskót, hogy kiszorúljon belőle a levegő. Kivülről száraznak kell lennie mert különben összeragad!
Jobb állagú fagyasztott gyümölcsöt kapunk, ha zacskózás elött tálcán fagyasztunk, és pediglen úgy, hogy a gyümölcsök ne érjenek egymáshoz.
A sárgabarackon kivül jól fagyasztható még a bogyósok, valamint a cseresznye, meggy, őszibarack, alma, körte, ringló, szílva.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!