Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Először dr. Szentgyörgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk jegyezte le 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Ő fedezte fel azt is, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst a gyümölcsök között.
A szőlőmag egészben vagy szétrágva nem tudja kifejteni jótékony hatását, ezért őrlik.
A napi adag a javaslatok szerint 1 – 2 teáskanálnyi ( 3-5 gramm őrlemény) mennyiség. ami fogyasztható joghurtba, müzlibe, turmixba, italokba keverve , palacsinta-, gofri-, sütemény- és kenyérsütéshez is kiváló, de érdemes gyümölcsléhez, tejtermékekhez, desszertkrémekhez.
Lassítják az öregedési folyamatokat, és mintegy funkcionális élelmiszerként csökkentik a betegségek kialakulásának kockázatát, javítják a közérzetet és az egészségi állapotot.
Nem ajánlott azoknak, akik véralvadásgátló gyógyszert szednek.
A képen a saját otelló préselése után maradt mag és bogyohéj szárítással és csak kávédarálon történő darálással készült örleményét látjuk. A vegyszermentesen termelt szőlőnek érdemes minden részét felhasználni, kár bármit is kidobni belőle...
Forrás: házipatika
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!