Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A hagyományos régi módszerrel. Majdnem tükrös.
Rengeteg olyan alma van a kertemben, amit minél előbb fel kell használni, mert különben rothadásnak indul. A fáról lehullott gyümölcs is felhasználható! A hibás részeket kivágjuk és ugyanolyan finom ez a bio alma. Kár lenne érte!
Almalé készítés saját bio almából.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
A megtisztított és felszeletelt almát egy 20 literes fazékba raktam vízzel melegíteni. Amikor megpuhult leszűrtem és üvegekbe töltöttem. Ha kevés almánk van akkor a fazekat mégegyszer megtöltjük vízzel és tovább melegítjük az almával. Ebből is ki lehet nyerni a levet, aminek a gyümölcstartalma már kevesebb / Jellemzően szomjúság oltásra, folyadékpótlásra kitűnő./ Utána pedig kidunsztoltam és a kihűlés után a spájzba került.( A körte ivólé készítésénél jó melegen töltöttem az üvegekbe és csak szárazdunsztot alkalmaztam...is bevált.) Lett vagy 18 liter. További gyümölcslé készítése folyamatosan történik. A 100 %-os gyümölcs ivólé fogyasztása nem ajánlott, mert a bélrendszer működését megzavarja Ezt kifejteném bővebben, mert egyesek nem értik miért mondok ilyet!
Pédául a 99 %-os alkoholt inni vagy 40 %-ost nem mindegy!
99 %-os sós ételt enni vagy 1 %- osat nem mindegy.
és sorolhatnám akár a zöldségekkel, akár a gyümölcsökkel.
Ha megeszünk egy almát az egészséges, ha kettőt még az is az. De ha 20 almát eszünk meg vagy többet egyszerre, az már nem!
Mondjuk megiszunk 1 liter 100 % -os almalevet . Abban mennyi almának a leve van. 10 vagy 20 vagy 30?
Szóval én szerintem a 100- %os gyümölcslé fogyasztása nem egészséges. A mértéket be kell tartani. Semmiből sem jó a sok!
Természetesen betegek esetében, vagy másoknak is eltérő lehet a gyümölcslé fogyasztás is.
Nekem ez a jó, én így fogyasztom ált. víz helyett szomjúság oltására!.( Jellemzően tavasszal).
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!