Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Akkor kerülhet az asztalra, amikor viszonylag kevés és drága a friss zöldség.
Csonterősítő, ami nekünk nem túl fiataloknak különösen előnyös a sok C és K vitaminnal együtt…
1 .Szeleteljük vékonyra és nyersen adjuk hozzá a salátánkhoz.
2. Vagy pároljuk 8-10 percig és már fogyaszthatjuk is. Ennyi idő elég akkor is, ha levesbe, vagy más vegyeszöldséghez adjuk.
3. Vagy pirítsuk meg serpenyőben a felszeletelt kelbimbót, de sütőben is süthetjük..
A megsült kelbimbókat hintsük meg olívaolajjal, őrölt fekete borssal és zúzott fokhagymával.
Adhatunk édesített diót és áfonyát a sült kelbimbóhoz.
4. Ha fagyasztani akarjuk, sós vízben néhány percig előfőzzük, és nejlonzacskóba rakjuk.
Termesztése:
palántanevelő ágyba vetjük el május közepén. A csírázó magvak 5-6 nap alatt kikelnek; a palántákat hűvös, árnyékos környezetben -föltéve, hogy nem állnak nagyon sűrűn - nem szükséges átültetni. Hathetes korukban, 4-5 levelesen ültessük el a palántákat(nyár közepén) a veteményeságyásba. Amikor a bimbók fejlődése felgyorsul, az oldalleveleket kitördeljük, de a levélkoronát meghagyjuk. Így a bimbók több fényhez és tápanyaghoz jutnak, és jobban kifejlődnek, zártak, kemények maradnak. A levélrózsa közepét is felhasználhatjuk nagyon zsenge kelkáposztaként.
Először nitrogént, majd később több kálit és kevesebb nitrogént igényel. Túlzott nitrogénadagolás esetén a bimbói kinyílnak, és lazák lesznek. Igen jelentős a növények bórigénye, ezért ajánlatos őket bórtartalmú lombtrágyával egyszer-kétszer megpermetezni.
Sok fényt igényel, ezért nem szabad sűrűn ültetni. A kifejlett növények jól tűrik a hideget, sőt a kemény téli fagyokat is.
Akár cserepezhető is, mint ahogyan a jobboldali képen látjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!