Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mostanában sokat foglalkoztat a gondolat, vajon eleget teszünk-e, hogy megelőzzük a mai világban igen sebesen terjedő rákos megbetegedések megelőzésére?
Pedig nem is kell túl sokat tennünk azért, hogy a lehető legkisebb esélyt adjuk meg ennek a kicsit sem kívánt betegség kialakulásának. Csupán néhány dologra kell odafigyelni, melyek kockázati tényezők, mint dohányzás, túlzott használata a sugárzó készülékeknek (televízió, mikrohullámú sütő…) és még lehetne tovább sorolni, de most nem is erről, hanem inkább a megfelelő étkezésről szeretnék néhány dolgot szólni. Ugyanis ha erre is odafigyelünk, sokat tehetünk magunkért!
Rengeteg olyan élelmiszer van, amely kedvező beltartalmának hatására gátolja a kóros sejtek szaporodását, ezzel megelőzi, illetve lassítja ennek a kegyetlen betegségnek a kialakulását. Főleg, ha ezeket bio termelőktől szerezzük be! Ezen élelmiszerek közé elsősorban a gyümölcsök és a zöldségek tartoznak, de számtalan mag is, és azok olajai is hasznosak lehetnek számunkra a témában. Ezek kiegyensúlyozott megosztása táplálkozásunkban a rákos megbetegedésekre hajlamosoknál jelentős mértékben kiküszöbölheti annak kialakulását.
A jótékony hatással bíró gyümölcsök közé soroljuk a következőket: a bogyós gyümölcsök, alma, cseresznye, kék szőlő, szilva, eper, gránát alma, sárgabarackot. A zöldségekhez, pedig a kelbimbót, céklát, rucola-t, a hüvelyeseket, spenótot, articsókát, a paradicsomot, az édesburgonyát, és a sárgarépát soroljuk. Ezeken kívül fogyasszunk rendszeresen hagymaféléket és fokhagymát. A zöld tea, a szója, napraforgómag, kesudió, mogyoró, dió is a rák ellensége. Elsősorban telítetlen zsírsavakat használjunk étkezéseinkhez, olíva olajat, lenmagolajat, és lenmagot, olajbogyót, avokádót, rozskenyeret.
Köztudottan jót tesz mértékelt fogyasztása a vörösbornak és a csokoládénak is!
És ne hanyagoljuk a szervezetünknek szükséges testmozgást sem!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Gyógyítható a rák!!! Mindig is gyógyítható volt, csupán az orvosok nem gyógyítják!
Sietve a rák karjaiba