Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Lehet-e ringlóból lekvárt csinálni? Ez volt a kérdés de nem kaptam rá választ. Úgy, hogy nekem kellett kipróbálni...
A kertemben az apróbb szemű besztercei szilva 99%-a lepotyogott, így nem
maradt más hátra, mint a bőven termő nagy szemű ringlóból csinálok
lekvárt. Most szeptember közepén még mindig volt annyi a lilás termésű
fán, hogy 9 kg-ot leszedtem befőzni.
Előzőleg az egyik ismerősömmel konzultáltam és ő azt mondta, hogy 7 kg
beszterceit a gázsütőben kb 12-13 óra alatt főztek ki, 1,2 kg cukorral
és 2 dl ecet hozzáadásával.... Mivel én is ki akartam próbálni ezt a
sütőben való főzést mindenképpen szilvalekvárt akartam készíteni. Csak
hogy az én öntöttvas üstömnek müag fülei voltak, így nem tudtam a sütőbe
berakni. Maradt a gáztúzhely tetején való főzés.
Most már elmondhatom, hogy sikerült jó minőségű lekvárt készítenem
keverés-kavarás nélkül. Egyszer sem szabad megkeverni. Mikor felére
leapadt a lekvár akkor kész! Cukort nem kell bele rakni, mert jó édes
lesz.Sőt ecetet sem, csak ki kell kenni a főzőedényt ecettel, ami kb.1/2
-1kanál .A régi időket idézi az íze! Na és 24 óráig kellett
főzni...
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!