Biokert: Laktóz érzékenység?

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 356 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A laktózérzékenység sokszor pszichés eredetű 2011-05-17  

 


Olasz kutatók fedezték fel az a meghökkentő tényt, hogy sok ember, aki azt gondolja magáról, hogy laktózérzékeny, valójában egy pszichés rendellenességben, úgynevezett szomatoform zavarban szenved. A valódi laktózérzékenységet ugyanis egy enzim, a laktáz hiánya okozza - ez azonban nem hiányzik ezeknek a betegeknek a szervezetéből.

Az igazi laktóz-intoleranciát a laktáz nevű enzim hiánya okozza, amely a laktóz lebontásáért felelős. Ezek a betegek puffadást, hányingert tapasztalnak olyankor, amikor tejterméket esznek, valamint erős fájdalmat a belekben. Hasonló tüneteket produkálnak azonban azok is, akik valójában egy pszichés rendellenességben szenvednek - írja a HealthDay.

A szomatoform zavar tünetei azonban függetlenek attól, hogy a páciens fogyasztott-e tejterméket - egyszerűen csak laktózérzékenységre fogják a fájdalmukat. Ezt támasztották alá a témában elvégzett kutatások is.

A probléma valós, a betegek tehát tényleg érzik a fájdalmat és a különböző tüneteket, nem csak beképzelik maguknak. A kérdés már csak az, hogy miért hiszi azt rengeteg beteg, hogy a problémájukat egy bizonyos típusú élelmiszer okozza - mondta dr. Guido Basilico.

Legyen óvatos, ha úgy dönt, hogy eszik tejterméket 
Lehet, hogy nem szükséges teljesen elkerülni tejtermékeket. A legtöbb ember a laktóz intoleranciával is élvezhetik néhány tejterméket tünetmentesen. Jó azt is tudni, hogy növeli a toleranciát a tejtermékek fokozatos bevezetésével .
  •  Válasszon kisebb adag tejterméket. csak kis adag tejet -  (1 dl) egy időben.  Minél kisebb a mennyiség, annál kevésbé valószínű, hogy  gyomor problémákat okoz.

 

  •  Kísérletezni lehet a tejtermékek választékával . Nem minden tejtermék ugyanolyan mennyiségű laktózt tartalmaz.  Például a kemény sajtok, mint például a svájci vagy cheddar, már csak kis mennyiségben van bennük laktóz és általában nem okoz tüneteket. Ön lehet, hogy képes tolerálni kulturált tejtermékeket, mint például a joghurt, mert a bennük lévő baktériumok  lebontják a laktózt.

Címkék: tejcukor

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Gulyás Zoltán üzente 12 éve

Természetes Jogorvoslat:


Tanulmányok azt mutatják, hogy kakaópor és cukor, csokoládé vagy porok, segíthet a szervezetben megemészteni laktózt mivel lassítja a sebességét, amikor a gyomorból távozik . Ha lassabb az ürítési folyamat, annál kevesebb laktóz lép a gyomorból az emésztőrendszerbe egyszerre. Ez azt jelenti, kevesebb tüneteket okoz.
• Soha ne igyon tejet egyedül, egyen hozzá szilárd ételt (mint például a teljes kiőrlésű gabona).
/ Továbbá, kiegészítettem még a fenti cikket...azt is kérem megnézni./

Válasz

Balázs Istvánné üzente 12 éve

Elolvastam a laktóz betegséget, de egy stó sem irnak arról, hogy lehet ellene védekezni vagy stagnáltatni az állapotot. Az pszihés az csak egy dolog, de
akkor lehet- ellene tenni valamit, vagy csak maradnak az étrendbe a laktózmentes tej, tejfől stb. Mert ahoz, hogy egy tejlaktózmentes legyen ahoz kell valami mert olyan tehén amelyik ilyen tejet adna olyan nincs.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu