Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tegnapi napsütés után ma kissé ködös reggellel köszönt ránk a január. Ezért most egy gyümölcsös sütit hoztam, ami más okból is hasznos lehet. Gondolom, sokan vagyunk vele úgy, hogy próbáljuk hasznosítani az ünnepek után megmaradt alapanyagokat, mert ételt kidobni, ugye nem jó!! (Nagymamám is mindig ezt mondta, így természetesen a recept is tőle származik.) Hát nekem rengeteg tojásfehérje halmozódott fel a hűtőben, ezért ennek egyik felhasználására készült ez a gyümölcskenyér.
Mellesleg, ha valaki nem tudná, a tojásfehérje le is fagyasztható és bármikor előkapható akár Eszterházi tortához, akár macaronhoz, vagy madártejnél dupla habhoz... Be is zacskózhatóak pl. párosával, ahogy Nigella elegánsan megmutatta ezt nekünk. (Bár a poharak alján megmaradt bort összeönteni és azt is fagyasztani...ezt inkább meghagynám neki!)
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a gyümölcskenyér még decemberben készült, de annyira jól bírja, hogy minimum 2 hét múlva is olyan, mintha tegnap készült volna. Friss és gyümölcsös! Ha valaki úgy jobban kedveli, bevonhatja a végén csokival, vagy cukormázzal, nálam ez most elmaradt.
Gyümölcskenyér:
Egy őzgerinc-formához:
Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- csipet só és pár csepp ecet vagy citromlé, hogy könnyebben felverjük
- 15 dkg cukor
- kb. 25 dkg aszalt gyümölcs (kandírozott narancshéj- vagy befőtt, aszalt szilva, barack, cseresznye, füge, mazsola, magvak.. , esetleg reszelt narancs- és citromhéj v. aroma)
- 15 dkg liszt
- pár kanál rum vagy brandy
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk a sóval és a citromlével. Apránként hozzáadjuk a cukrot, a lisztbe forgatott aszalt gyümölcsöket és magvakat. Óvatosan elvegyítjük a liszttel és a rummal, majd kivajazott-lisztezett formába öntjük.
180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, csomagoljuk folpackba és száraz, hűvös helyen tároljuk! Csak fogyasztás előtt vágjuk fel! Ugye, nem bonyolult? :D
http://ritmusakonyhaban.blog.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Biomassza kazánokra állnak át Szabadegyházán
Tara
Méhkenyér
A mák hatása a magasvérnyomásra