Biokert: A kovászos uborka leve az igazi energiaital! (kép)

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 357 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 357 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 357 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Az élet kertje ..... közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 357 fő
  • Képek - 986 db
  • Videók - 61 db
  • Blogbejegyzések - 260 db
  • Fórumtémák - 9 db
  • Linkek - 38 db

Üdvözlettel,

Az élet kertje és az egészséges táplálkozás közösség vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

A kovászos uborka leve az igazi energiaital!

Rendben tartja a bélműködést, amint már tudjuk ez a nyitja annak, hogy egészségesek maradjunk….Akinek a bélrendszerében normális a baktériumközösség annak a betegség ismeretlen….
A kovászos uborkát már júliusban folyamatosan készítem egész addig míg van a kertemben…Egy nagyon egyszerű eljárással készíthető…üvegekben meleg sós vízzel/5%-1 liter vízhez 5 dkg só/ leöntöm a bevagdalt uborkákat….Nem a hozzávalók a lényegesek. Ha csak fokhagymát rakunk bele akkor is nagyon finom üdítő italt kapunk a végén…de aki amihez hozzászokott adhat hozzá….de sem ecetet, sem tartósítószert, sem timsót nem szabad, hogy egészséges italunk legyen. Nem szükséges napra rakni…a benti 25 fok állandó meleg a legjobb… Nekem már sorakoznak az üvegek a téli tárolóban a kovászos uborkából….Igen, el lehet rakni télire is. A befőzőautomatában 90 fokon 30 percig kell dunsztolni. Mivel tavaly is csináltam már ezért nem újdonság…..Ecetesen már nem is rakok el, csak így! De most ebben a nagy melegben frissen a legfinomabb-hidegen!
Nem kell megvárni amig nagyon megpuhul....én 2- 3 nap után már leszűröm és üvegezem. Nem szükséges sokat fogyasztani belőle, csupán rendszeresen...
Ahhoz, hogy energikusak, fiatalosak és egészségesek maradjunk, rendszeresen kell fogyasztanunk fermentált ételeket és italokat. A fermentált táplálékok a bennük található értékes tápanyagok (pre- és probiotikumok) révén elősegítik emésztőrendszerünk egészséges működését, igazi, élő tápanyagul szolgálnak a bélflóránknak és ez a teljes szervezetünkre pozitív hatással van.

Látta 348 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Gulyás Zoltán üzente 4 éve

Köszöntelek Anna! és köszönöm a munkám elismerését! A vizes uborka valóban a legjobb megoldás lenne a téli időszakba, csakhogy én a könnyebbik utat választottam és az egyszerübbet...A friss kovászos uborkához sem rakok kenyeret, önmagától megerjed....legalábbis nálam....miért bonyolítsam mikor igy is jó lesz...

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 4 éve

Gratulálok Zoltán! Nagyon jól néznek ki, és biztosan olyan finomak is.
Én kenyérrel készítem a kovászos uborkát, de érdekelne, hogy friss fogyasztáshoz is elhagyod belőle a kenyeret? Itt nagyon nehéz jó (kovászos) kenyeret kapni, és ezért nem mindig sikerül.Nagyanyám vizes uborkát készített télire, ami kiforrt (megsavanyodott), majd letisztult. Ezt ettük télen.

Anna vagyok a Finomságok konyhájából.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Gulyás Zoltán 3 hete új képet töltött fel:

Marciusi_fagykar_2190424_4914_s

Gulyás Zoltán 3 hete új képet töltött fel:

Marciusban_viragzik_a_petunia_2190423_2357_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu