Tőke Zoltán üzente 13 éve
Na és milyen magokkal kísérleteztek? Lehet, hogy a génkezelt magok, növények igénylik a kemikáliát?
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Kedves Ilona!
Azért nem mindegy hogy a kertet évente műtrágyával kezelem, 8-10 alkalommal permetezek, gyomírtózok, vagy kapálok, komposztálok, mulcsozok,
esetleg valamijen főzettel permetezek.
Igaz nálam a szomszédok nem permeteznek.
Igaz hogy a levegő tele van mindenféle szennyeződéssel.
Igaz hogy sűrűn lakott az ország, még is maradok ennél a módszernél. Ha másért nem, hát nem pusztulok el permetezés közben.
Javaslom mindenkinek ezt a módszert.
Sok sikert, és jó termést kívánok.
GGy.
B Béla üzente 13 éve
NE GYŐZKÖDD A KÉTKEDŐKET!!!!
A betegágyon úgy is megtérnek!?
A kétkedőket felesleges győzködni. Úgy látszik, az evidenciák sem elég erős érvek számukra.
Mindenesetre várom azokat a kimerítő mélységű tanulmányokat, amelyek a különféle növényvédő szerek (rovarölő, gyomirtó, gombaölő szerek) fogyasztásának általános egészségjavító hatását bizonyítják. Természetesen szigorúan tudományos alapon!
A kétkedők számára pedig a nagy számok törvénye alapján folyamatosan csökkenni fog. Nézeteik foglyaként előbb-utóbb kihalnak majd.
Bolyóczkiné Polszter Ilona üzente 13 éve
Magyarországon,illetve Európában nem lehet bió termesztésről beszélni,mert sűrűn lakott terület.Lehet,hogy én nem használok vegyszert a kertemben,de a szomszédom használ.Az európai föld nem alkalmas bió gazdálkodásra.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Kedves Irma!
Meggyőződésem alapján tettem fel ezt a cikket. Ugyan is érdekesnek találom. Persze meglepőnek is. Mindenki tudja hogy mindig van ellenpropaganda. Sokszor nehéz eldönteni hogy mi az igazság. Elgondolkodtató ez az írás.
Hogy valaminek az íze jobb, nem biztos hogy a beltartalma is jobb.
A cikktől függetlenül én maradok a biomódszereknél.
Horváth Irma üzente 13 éve
A saját tapasztalatom,hogy a bió borsóm ízét meg sem közelíti,és nem is pótolja a vegyszeresen gondozott kerti növény.Kedves Gyula ne érdekességképp tegye fel a mondanivalóját,hanem meggyőződése alapján. A nagyanyám 95évig élt permetszer ismerete nélkül. Aki teheti,tartson velem!!!!!!!!!!!!
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Gulyás Zoltán üzente 13 éve
Menjünk vissza, mondjuk 2000 évet az időben. A növények úgy nöttek akkor, hogy semmi hozzáadott vegyszert nem kaptak. vagyis természetes, bió növények voltak. Hogy ezt megkérdőjelezni, hogy nem ez volt az egészségesebb, mint a mai kemikalizált termesztett növények, az badarság. A mostani világunkban pedig akkor közelítünk a régi ídők zöldség-gyümülcseihez, ha úgy próbáljuk nevelni őket, mint ahogy akkoron volt :vegyszer nélkül! Érdekes módon én nem azt tapasztalom, hogy az én bió növényeim kevésbé lennének ízletesek, mint a kemikalizált növények. Nézzünk egy példát: A paradicsomom olyan ízletes, több budapesti ismerősöm szerint, hogy a boltit hozzá képest mindennek nevezhetjük csak paradicsomnak nem! De a többi növényeim-gyümölcseim is hasonlóak. Akkor most kinek higgyünk? A vásárlónak, vagy a kisérleti minták eredményének!
Si Ho üzente 13 éve
Kérdés, hogy a vegyszeresen gondozott zöldségben mennyi vegyszermaradvány lelhető fel...????
Erre sajnos nem tér ki a tanulmány :-))
Roth József üzente 13 éve
Méreg méreg hátán !
A permetezési napló vajon mennyire ellenőrzött?
A terményeink beltartalmi értéke általában drasztikusan csökkent és a vitamin szükségletünk pedig lényegesen magasabb a hivatalosan elismertnél .
A stresszes , rohanó és túlzott követelményekkel és betegséggel terhelt életmódunk az egyébként is magasabb vitaminszükségletünk erőteljes megugrását eredményezi!
Akár bio , akár nem vitamin pótlást igényel .
Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve
Ez érdekes megállapítás, és mi volt pár száz éve, amikor még nem létezett vegyipar? Csupán megfigyelési alapon használtak gyógynövényeket, ill. az egymásra hatás szerint ültettek????????????????????? Szerintem a természetes akkor is, most meg pláne jobb.
felhasználó blokkolása
törlés